Van zen-zones tot robots op de dansvloer: dit zijn de 7 eventtrends van 2024

Wat ons opviel toen we de eventtrends van 2024 bespraken? Dat de trends alle kanten opgaan. Enerzijds gaan we los met technologische snufjes en overweldigen we onze gasten met spektakel op spektakel. Anderzijds kiezen we voor eenvoud en stellen we menselijk contact centraal. Pick and choose. Waar ga jij voor in 2024?


#1. Ruimte voor rust

Prikkels, prikkels, prikkels! Constante verbondenheid, informatie die vanuit alle hoeken en gaten naar je toestroomt en appjes die continu je aandacht vragen. In een wereld waarin het moeilijk is om ‘uit’ te staan, groeit het verlangen naar momenten van ontspanning en reflectie. Events spelen daarop in. Door bijvoorbeeld zenhoeken en stilteruimtes in te richten en door momenten van rust in te lassen in het programma. Op ons fort, op zichzelf al een oase van rust, heb je alle ruimte om aan deze behoefte tegemoet te komen.

#2. Technologie neemt toe

De techniek ontwikkelt zich in een steeds sneller tempo. Zo ook de toepassingen die je voor events kunt gebruiken. Met bijvoorbeeld virtual reality (VA), augmented reality (AR) en robots aangestuurd door artificial intelligence (AI) verdwijnen de grenzen tussen de digitale en fysieke wereld. Je kunt je gasten totaal nieuwe ervaringen geven en even in een andere wereld zetten. Ook de techniek voor uitnodigingen, registratie en de interactie met je gasten tijdens het event wordt slimmer. Trendsetters binnen onze branche maken hier al dankbaar gebruik van.

#3. Aandacht is het nieuwe goud

Te midden van al die technologische snufjes is er ook een verlangen naar echte menselijke connecties. Aandacht voor elkaar is het nieuwe goud. Bij Fier zien we die behoefte aan samenkomen en menselijk contact duidelijk terug. Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar een plek om in alle rust samen doelen te stellen, van elkaars kracht gebruik te maken in brainstorms en elkaar beter te leren kennen tijdens borrels. Onze locatie met verschillende ruimtes en veel groen is ideaal om die ‘quality time’ te faciliteren.
#4. Buiten de gebaande paden

Meer events verlaten de traditionele paden. Grijze zaaltjes met donkerblauwe gordijnen zijn uit. Onconventionele locaties met een verhaal zijn in. En dat geldt ook voor het programma van events. Verrassende workshops, out-of-the-boxcatering en creatieve vormen van presentaties maken je event onvergetelijk. Wij zijn er wel van!#5. Personalisatie in alle onderdelen

Personalisatie van je events wordt steeds belangrijker. Want door te personaliseren kruip je onder de huid van je gasten. Zo is een hele dag één plenair programma aanbieden ‘uit’. Met verschillende subsessies kunnen gasten juist zelf bepalen welk programma relevant is. Ook de catering stemmen eventorganisatoren steeds meer af op specifieke bezoekers, soms zelfs door gasten vóór het event al hun hapjes en drankjes te laten kiezen. En natuurlijk kun je personalisatie ook doorvoeren bij de uitnodigingen, het welkomstdrankje en de goodiebag. Wil je deze trend volgen? Zorg dan dat je je gasten goed kent. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel eventtools die hierbij helpen.


#6. Duurzaamheid nooit meer uit de mode

Een duurzaam event. Het is in 2024 geen optie meer, maar een must. Organiseer je een event, dan moet je nadenken over milieuvriendelijke decoraties, bewuste catering, duurzame branding, energiezuinige techniek en het vervoer van je gasten. Bij Fier Bussum helpen we je om je impact te verminderen.


Tip van Jip

Spar verder met Jip

Te gekke workshops, prikkelarme ruimtes en spraakmakende catering. Bij ons zit je wel goed voor een event anno 2024. Ga jij dit jaar een event organiseren? Onze accountmanager Jip spart graag met je verder.            Leuk? Lees hier al onze blogs!