Tien wist-je-datjes over Fier Bussum

Gepubliceerd op 11 maart 2024

…ons fort op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?

Fort Werk IV, de officiële benaming van ons fort, is onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Deze linie, gebouwd in de negentiende eeuw, moest het westen van ons land beschermen tegen vijanden. Sinds 2021 heeft de waterlinie een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst.


…er nooit een schot is gevallen op het fort?

Fort Werk IV is in 1868 gebouwd om ons land te beschermen. Maar van dat beschermen is nooit wat terechtgekomen. Toen er in 1940 ‘eindelijk’ oorlog kwam, was de hele waterlinie achterhaald. Vliegtuigen vlogen er gewoon overheen.…onze keuken onder leiding staat van topchef Onno Kokmeijer?

Bijna twintig jaar stond Onno Kokmeijer aan het hoofd van de keuken van restaurant Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura Hotel. Zijn culinaire prestaties met medechef Arjan Speelman werden bekroond met twee michelinsterren. Nu zijn het onze gasten die genieten van zijn gerechten.


…we bewust kiezen voor een foodaanbod met minstens 70% plantaardige ingrediënten?

Bij Fier Bussum gaan we altijd voor de duurzaamste keuze. Zo kiezen we ook voor een foodaanbod waarin vis en vlees is geminimaliseerd. Wil jij je catering helemaal vegetarisch of veganistisch? Be our guest.


…onze eventlocatie exclusief voor jou is als je het huurt?

Circa 25.000 m2 groen, een karakteristieke De Forttuin, De Loods, De Poterne en Kazematten… it’s all yours. Oneindig veel mogelijkheden dus. Hoe ga jij die benutten?

…je met je event Nederlands cultureel erfgoed steunt?

Stichting Fort Werk IV beheert ons fort. De locatiekosten van je event gaan rechtstreeks naar deze stichting om het fort te kunnen behouden. Zo organiseer je dus een event én draag je bij aan cultureel erfgoed.…we ook een uitvaartlocatie zijn?

Een uitvaart vormgeven op jouw manier. Het is een van de mooiste dingen die je kunt doen voor je dierbare. Bij Fier Bussum brengen we samen in kaart wat je wilt. En als dat betekent dat je buiten de lijntjes wilt kleuren, dan dragen we daar met liefde aan bij.

…we onze eigen gin hebben?

Een private label gin. Het was al lang onze wens. En vorig jaar is die uitgekomen. Samen met Create Your Own Gin hebben we ‘Fort Werk IV Fier GIN’ samengesteld. Met jeneverbessen, steranijs, roze peper, kardemon, citroenschil en rozemarijn. Een gin die even karakteristiek is als onze locatie. Ook de alcoholvrije variant.…onze buitenlocatie geschikt is voor zakelijk events?

De tijd van stijve zakelijke events is voorbij. Organiseer een event op een buitenlocatie en je zet direct een ongedwongen toon. Hallo frisse lucht, zingende vogeltjes en knisperende blaadjes. Met ruimte voor 300 personen, professionele techniek en hoogstaande catering is onze locatie ideaal voor zakelijke events.
…we in de top 20 mooiste trouwlocaties van The Perfect Wedding staan?

Wij zijn trots op onze locatie dat we horen bij de 20 mooiste trouwlocaties van Nederland. Maar het is een prachtige erkenning dat ook de redacteuren van dé trouwwebsite The Perfect Wedding dat zo zien. Ook fijn: we scoren met reviews op The Perfect Wedding maar liefst een 9,5.

Dit was nog maar een fractie…

Dit waren maar tien weetjes over ons fort. Er zijn er nog veel meer. Nieuwsgierig geworden?NEEM CONTACT MET JIP

Op zoek naar een originele en authentieke event locatie?
Kom kennis maken met ons Fort en accountmanager Jip!

STUUR EEN E-MAIL

 035 6916 788