Persconferentie coronamaatregelen
Update coronamaatregelen – 29 september 2020, 12.00 uur

Maandagavond maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat vanaf dinsdag 29 september om 18:00 uur de maximale groepsgrootte in openbare ruimtes wordt teruggebracht naar dertig personen. Voorzitters van veiligheidsregio’s kunnen echter uitzonderingen maken. Wij hopen aanspraak te maken op deze ontheffing en onze bijeenkomsten door kunnen laten gaan met de huidige groepsgrootte (maximale capaciteit op 1,5 meter afstand). We staan in nauw contact met de veiligheidsregio en hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen. Zodra we meer weten, updaten we deze pagina en melden we het op onze social media kanalen.


Er komen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 september vragen bij ons binnen of een bezoek aan Fier Bussum nog wel mag en nog steeds veilig is.

De activiteiten van Fier vallen in sommige gevallen onder de definitie van feestzaal.

Met name de particuliere bijeenkomsten zoals huwelijken en andere feestelijke bijeenkomsten vallen hieronder. Zakelijke bijeenkomsten weer niet. Het blijft een grijs gebied.

Mogen bijeenkomsten met meer dan 50 mensen wel doorgaan bij Fier?

Ja, dat mag en dat kan nog steeds. Er is voor Fier niets veranderd na de laatste persconferentie van 18 sept.

De volgende regels die de overheid stelt zijn van toepassing op Fier:

Buiten

Maximaal 250 personen (exclusief personeel), wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Geen maximum aantal personen wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.

Binnen

Maximaal 100 personen (exclusief personeel) per ruimte, wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Geen maximumaantal personen per ruimte wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.


Voor de regio’s (a) Amsterdam-Amstelland, (b) Rotterdam-Rijnmond, (c) Haaglanden, (d) Utrecht, (e) Hollands-Midden en (f) Kennemerland, geldt het volgende:

Zowel binnen als buiten

Voor samenkomsten met meer dan 50 personen, zoals congressen en zakelijke bijeenkomsten, geldt een meldplicht. De meldplicht geldt niet voor religieuze bijeenkomsten.

Dit betekent dat samenkomsten met meer dan 50 personen niet zijn verboden en dus nog steeds mogen plaatsvinden. Dat het evenement/ de samenkomst plaatsvindt in de betreffende regio’s waarvoor een meldplicht is gaan gelden, betekent dit niet dat het evenement niet meer kan doorgaan. Integendeel, de locaties en organisatoren staan in nauw contact met haar gemeente/ veiligheidsregio, waardoor de meldplicht naar verwachting slechts een formaliteit is. Dit geldt ook voor evenementen/ samenkomsten die kort na 19 september 18.00 uur plaatsvinden, nu wij in nauw contact staan met de gemeente/ veiligheidsregio.