“Ik kom uit een bourgondisch gezin. Samenkomen aan de keukentafel. Een hapje en een drankje erbij. En dan lekker kletsen. Genieten heb ik met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt Jip direct als ze beschrijft waar ze vandaan komt, “Het samen zijn en je verbonden voelen met anderen, dat is iets wat ik ook in mijn eigen gezin wil doorvoeren.”
Ze brengt haar jeugd door in het Friese dorpje Pingjum. Toen ze dertien was, nam haar vader in het dorp een pizzeria over. Hier wordt haar liefde voor horeca en gastvrijheid geboren. “Mensen samenbrengen en zich welkom laten voelen. Dat vond ik het allerleukst in de horeca. Deze ervaringen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik Eventmanagement ging studeren.”
GROOT EN INTIEM
In de banen die volgden stond het blij maken van mensen altijd centraal. De laatste jaren werkte ze buiten de evenementenbranche. “Maar ik miste het echt. Toen ik bij Fier Bussum kwam om inspiratie op te doen voor mijn eigen bruiloft, begon het direct te kriebelen.”
“Ik was onder de indruk van de locatie. Het is heerlijk groen en de historie van het fort geeft veel karakter aan de locatie”, vervolgt Jip, “En hoewel de locatie groot is, is het ook heel intiem. Ik werd superenthousiast toen ik zag dat er een vacature was.”